Sovička - katalóg webstránok Zoznam stránok Katalóg naj webov inzercia
Vlastný vyhľadávací nástroj

Stránky

Informácie z celého sveta pre vás. Všetko čo potrebujete k všeobecnému prehľadu. Aktuality, počasie, šport, novinky a mnoho iných.

Zdieľaj

*  Email:

Vaše data jsou v bezpečí - SmartEmailing.cz

Skontrolujte si doklady, vyzýva polícia pred voľbami

15.11.2010 Bratislava-Polícia pred komunálnymi voľbami, ktoré budú v sobotu 27. novembra od siedmej ráno do ôsmej večer, upozorňuje občanov, aby si skontrolovali platnosť dokladov totožnosti, ktorými sú voliči povinní preukázať sa pred hlasovaním.
 V prípade občanov Slovenska je na to potrebný občiansky preukaz, v prípade cudzincov s trvalým pobytom treba povolenie na pobyt.
"V prípade potreby si treba dať urobiť nový doklad v časovom predstihu," uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.
Polícia vybavuje nové doklady totožnosti spravidla do 10 pracovných dní, zákonná lehota na vydanie nového občianskeho preukazu od podania žiadosti je 30 dní.
Počas volieb do orgánov samosprávy obcí, bude polícia vykonávať bezpečnostné opatrenia a dohliadať, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku. Policajné hliadky budú venovať zvýšenú pozornosť volebným miestnostiam, sídlam obvodných volebných komisií a sídlu Ústrednej volebnej komisie.
Policajné hliadky zabezpečia ochranu obvodných volebných komisií a ich okolia až do ukončenia komunálnych volieb. V mestách a obciach budú dohliadať na verejný poriadok nielen motorizované, ale aj pešie policajné hliadky. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. V prípade potreby sú pripravené aj ďalšie špeciálne policajné útvary a pyrotechnici.
Na voľbách starostov obcí, primátorov miest a poslancov obecných, mestských alebo miestnych zastupiteľstiev sa môžu zúčastniť všetci obyvatelia Slovenska. Podmienkou je, aby mali v obci, kde budú voliť, trvalý pobyt.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára