Sovička - katalóg webstránok Zoznam stránok Katalóg naj webov inzercia
Vlastný vyhľadávací nástroj

Stránky

Informácie z celého sveta pre vás. Všetko čo potrebujete k všeobecnému prehľadu. Aktuality, počasie, šport, novinky a mnoho iných.

Zdieľaj

*  Email:

Vaše data jsou v bezpečí - SmartEmailing.cz

Deň bozkávania

6. júl od roku 2003 patrí bozkom a bozkávaniu.
Bozk je v mnohých kultúrach prejavom lásky, priateľstva ale aj prejavu úcty. K bozkávaniu sa na verejnosti však pristupujú svetové kultúry a národy rozdielne. V západnej kultúre je bozk prejavom lásky a spolupatričnosti.

V západoeurópskej kultúre a vo väčšine krajín severnej Ameriky nie je v dnešnej dobe bozkávani na verejnosti odpudzujúce. Avšak v iných kultúrach tento postoj pretrváva. Bozkávanie medzi dospelými rozdielneho pohlavia a medzi ľuďmi, ktorí nie sú príslušníkmi rodiny, je dokonca v niektorých štátoch trestné (Zdroj : Wikipédia).
Obyvatelia bývalého sovietskeho bloku si určite pamätajú nechutné bozky, ktorými sa obdarúvali na štátnych návštevách komunistické politické špičky, ktorými boli zväčša muži. "Jazýčková" napríklad medzi Gustávom Husákom (bývalý prezident ČSSR) a Leonidom Brežnevom (bývalý prezident ZSSR) neboli ničím neobvyklým.
Zaujímavé fakty
1. Podľa Guinnessovej knihy rekordov najdlhší bozk sveta sa odohral v roku 2005 v Londýne medzi Jamesom Belshawom a Sophiou Severin. Trval neuveriteľných 31 hodín, 30 minút a 30 sekúnd.
2. Dve tretiny ľudstva pri bozkávaní nakláňa hlavu doprava.
3. Na perách je veľa nervových zakončení, takže bozk je väčšinou spojený s intenzívnymi pocitmi. Ďalej sa vďaka telesnej blízkosti počas bozkávania veľmi dobre prenášajú feromóny. Preto môže bozk vystupňovať sexuálne vzrušenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára